Мъжкият волейболен отбор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София спечели районното първенство по волейбол за юноши за район „Връбница“ в Столична община. По този начин волейболният отбор на училището остава непобеден на първенството за седма поредна година.

Треньор на отбора е учителят по физическо възпитание и спорт Теодора Дюлдерова.

Жребият отреди в първия мач учениците да се изправят срещу отбора на 74 СУ „Гоце Делчев“, които започнаха срещата доста смело и успяха да вземат първия гейм, повеждайки с резултат 1-0. Във вторият гейм Шереф Александров успя да върне настроението в отбора и водени от капитана Суат Куршун нашите момчета бяха безгрешни. Те и геройски обърнаха мача, печелейки с 1-2.

На финала те се изправиха срещу отбора на 140 СУ „Иван Богоров“. Съдък Чавдаров даде положителния ритъм на отбора още в първия гейм, след като отбеляза много добро начало с 6 поредни точки на сервиз. Максим Мечикян, Мухаммед Бошнак, Васил Николов и Шереф Александров бяха безгрешни на финала и се представиха на изключително високо ниво, а капитанът Суат Куршун отново показа защо е един от най-добрите волейболисти в района. 

В много емоционален финал нашите момчета се наложиха с 2-0 и заслужено грабнаха първото място.

Финалният мач беше наситен с много красиви отигравания, забавни моменти и преди всичко уважение между двете училища. Дебют за отбора направиха Мирослав Недев и Наил Хаджиев, които показаха, че имат чудесни качества.

Facebook
Twitter
LinkedIn