„Учениците са приоритет, промяната е реалност, а сътрудничеството е стратегия“ е мотото, което ще следва училищното ръководство

На 15 септември 2022 година се състоя тържественото откриване на новата учебна година в ЧСУ „Дружба“. Откриването на първия учебен ден започна българския химн и марш на знаменосците. Развълнуваните първокласниците приеха ключа, с който ще „отключат“ вратите към познанието, прекрачвайки за първи път училищния праг. С бурни аплодисменти ученици, родители, учители и гости на събитието приветстваха новия директор – г-жа Светла Стефанова , която отправи приветствено слово към присъстващите. В речта си, тя приветства първокласниците, като им пожела да „бъдат упорити, постоянни и търпеливи, защото търпението е добродетел на силните“ и пожела на всички успешна и ползотворна учебна година.

В обръщението си към учителите, г-жа Стефанова апелира : „Бъдете вдъхновители за вашите ученици, бъдете съпричастни  с техните вълнения и очаквания, също и двигател за техните успехи!“

Изпълнителния директор на ЧСУ „Дружба“ – г-н Фарук Ердуран, също отправи приветствено обръщение, като подчерта, че очакванията към учениците са големи и стремежът е „да насърчим любовта към ученето през целия живот“.

Специални гости на тържеството бяха гимнастички от клуба по художествена гимнастика „Биляна“, ръководен от вицеевропейската шампионка Биляна Проданова.