Уважаеми родители!

Приветствам Ви с началото на новата учебна година! Развълнувани сме да посрещнем нашите ученици и служители обратно в училище за учебната 2022-2023 година.

Предстои ни една прекрасна учебна година, тъй като ще се посветим изцяло на усърдната работа на всеки ученик в училище „Дружба“.

Очакванията ни към всеки ученик са високи и се гордеем с факта, че училище „Дружба“ е предпочитан избор на много семейства като място за учене и личностно израстване. Наша гордост са учениците и възпитаниците – мили, състрадателни и любознателни.

Нашето мото ще бъде: Учениците са приоритет, промяната е реалност, сътрудничеството е стратегия. В стремежа си да насърчим любовта към ученето през целия живот, ще осигурим взискателна и позитивна приобщаваща среда, за да се чувстват нашите ученици ценни, разбрани и уверени.

Училищния колектив – нашите усмихнати учители, помощен и административен персонал усилено се подготвяха за новата учебна година, за да осигурят плавен старт за персонала, учениците и семействата и за радост, започваме училище присъствено, надавайки се, че COVID 19 или друга пандемия няма да създава повече трудности. Здравословната училищна среда е особено важна, затова хигиената и изрядният вид на нашето училище ще бъдат едни от основните приоритети.

Взаимодействието между семейството и училищната общности играе решаваща роля в реализирането на изброените по-горе образователни цели. Ние считаме, че взаимната обратна връзка – между ръководство, родители и учители ще ускори значително постигането на поставените цели.

Искрено Ваш,

Фарук Ердуран

изпълнителен директор