С един златен, два сребърени и един бронзов медал се завърнаха възпитаниците на  ЧСУ „Дружба“. Осмокласничката Селин спечели и второ място в общата класация. Освен престижното второ място, амбициозната  Селин  бе наградена със златен медал в категорията 5 – 8 клас. В надпреварата петокласничката Ная и осмокласникът Али спечелиха сребърни медали, а шестокласничката Жасмин получи бронзов.

В периода 31 юли – 7 август 2022г. се състоя международното състезание Teeneagle по английски език. Teeneagle е международно състезание по английски език за ученици от 5-ти до 12-ти клас, което се състои от два кръга: Teeneagle Online и Global Finals, акредитиран и сертифициран от Brooke House College – един от най-добрите колежи в Обединеното кралство.

В първия етап от състезанието, който се проведе по-рано тази година, учениците отговаряха на въпроси с множество възможности за избор, въз основа на предоставените им ресурси.

На финалите в Лондон нашите ученици, в продължение на осем дни, се състезаваха  срещу  ученици от 42 държави, демонстрирайки своите знания в четири кръга: тест, писане, правопис и убеждаваща комуникация.

В първия кръг, участниците разполагаха с един час да решат 60 въпроса с повече от един верен отговор.

С увереност и спокойствие учениците преодоляха и втория етап – публичното говорене – изява, която често се оказва истинско предизвикателство не само за всеки тийнейджър, но и за възрастните. Журито оцени техните умения за структуриране на текст, граматическа точност, лексика и произношение.

Строгите критерии в останалите два кръга не попречиха на амбицираните ученици да стигнат до заслужени медали.

С отличната и интензивна подготовка по английски език, започваща още от предучилищна възраст, възпитаниците на ЧСУ „Дружба“ ежегодно участват в различни международни състезания, в които имат възможността да демонстрират своите знания и придобият нов опит, необходим за бъдещата им успешна реализация.