Back
Светла Стефанова Директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София

Светла Стефанова е директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София и възпитаник от втория випуск на училището. Като управляващ директор тя е един от служителите, които са завършили средното си образование в училището, а след това са избрали да развият своя професионален път в мястото, откъдето имат най-светли и приятни спомени и където искат да предадат на учениците това, което и самите те са получили като такива – знание и добра организация.

Светла Стефанова е завършила бакалавър за учител по история в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2009 г., като е отличник на випуска, а след това и магистратура по публична администрация в  СУ „Св. Климент Охридски“.

Още през 2011 г. Светла Стефанова започва своя професионален път като учител по история и цивилизация в ЧСУ „ДРУЖБА“ – Пловдив, а година по-късно е назначена като помощник-директор и учител по история в училището. Тя е на мнение, че добрият учител умее да бъде себе си, да носи светлина, да вдъхновява другите и да бъде водач на толкова различни една от други личности. За нея професията учител е призвание. 

През 2014 г. тя започва работа като учител по история в ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

Само две години по-късно е назначена за управител на общежитието в училището, а през 2021 г. е назначена за зам.-директор „Административна дейност“ в ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

През 2022 г. поема ръководната позиция като директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

Тя разказва, че е избрала да работи в Училища „Дружба“, защото е завършила училището и познава добре изискванията, високото качество на работа и тук се чувства като част от едно семейство.