Учителите от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София и ЧСУ „ДРУЖБА“ – Пловдив посетиха Частните училища „Образователни институции Лумина“ (Lumina Educational Institutions). Частните училища от двете държави са в партньорски взаимоотношения.

По време на двудневното посещение те се запознаха с образователните програми и   ръководителите на училищата. Първото посещение беше в Международното училище в Букурещ (International school of Bucharest), където учителите наблюдаваха как протичат различни занятия и се запознаха с учителите и ръководителите на различни отдели. Дванадесетте учители от България посетиха и Международната гимназия по компютърни науки и Частното училище „Спектрум“ в Букурещ.

„Ние смятаме, че такива работни посещения са много полезни и вдъхновяващи за нашите учители. Ние останахме много доволни от гостоприемството на нашите партньори от Румъния – ръководство и учители“, заяви изпълнителният директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София Фарук Ердуран.

Ръководителите на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София и ЧСУ „ДРУЖБА“ – Пловдив също поканиха на посещение своите колеги от Румъния, а те отвърнаха, че скоро ще се отзоват на поканата.

Частните училища „Образователни институции Лумина“ представляват образователен комплекс, състоящ се от три гимназии, Международно училище (с предучилищна подготовка, Начално училище, физкултурен салон и Гимназия), както и седем международни училища в Букурещ, Палади,  Констанца, Лаш, Клуж, Плоещ и Орадя – с предучилищно и начално образование.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn