Ръкодството и ученици от ЧСУ ‚ДРУЖБА“ – София посетиха кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова по случай Международния ден на жената. Те връчиха цветя на градоначалника и подариха подаръци.

Изпълнителният директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София Фарук Ердуран каза, че училището е желаело да честити празника на една от най-успешните жени в България по случай празника и затова ръководството на училището е помолило да поздравят лично Йорданка Фандъкова.

„Дъгло време съм живял в Букурещ, както и в други европейски столици, но ми направи впечатление колко красива столица е София . Позволете да Ви поздравя по случай празника! Разбрах, че от дълги години сте кмет на София. Бих искал да Ви поздравя за Вашите огромни постижения в управлението на столицата на България“, заяви изпълнителният директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София Фарук Ердуран.

Директорът на училището Светла Стефанова също поздрави Йорданка Фандъкова за огромния й принос в управлението на града и й пожела много здраве и успехи. Светла Стефанова заяви, че се гордее с учениците от училището и че всички се чувстват като в едно голямо семейство. Тя каза също, че с решение на Министерството на образованието и науката ЧСУ „ДРУЖБА“ – София е Иновативно училище по проект „Изграждане на характер“, където основно се набляга на възпитанието на добродетели.

„Поздравления за темата „добродетели“, Вие сте посланици на добродетелите“, поздрави градоначалникът учениците и ръководството на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

Йорданка Фандъкова благодари за поздравленията от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София и разговаря с всеки един ученик. Всеки възпитаник разказа за себе си, в каква област обича най-много да се изявява и от какво най-много се интересува.

Учениците зададоха и въпроси на Йорданка Фандъкова. Един от възпитаниците на училището попита трудно ли е жена да бъде на един от най-отговорните постове в България, а тя отговори, че e важно един човек първо да се докаже в своята професия и след това да влезе в политиката. Като един от учениците, които отговарят за подготовката на училищния вестник, Алейна Башова разказа на Йорданка Фандъкова за това какви новини се отразяват и представи на кмета на София многото активности на училището. Борис Димов, който е един от най-талантливите ученици на училището по рисуване и който е печелил няколко престижни награди в различни конкурси, разказва на Йорданка Фандъкова защо точно е решил да нарисува на кмета софийското метро. „Това е един от символите на София“, каза той.

Учениците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София поздравиха Йорданка Фандъкова по случай празника. Те й връчиха рисунка на софийското метро и специално ръчно изработена сувенирна чиния. Те подариха на кмета и първото издание на училищния вестник „Под лупа“.

По време на разговора си с Йорданка Фандъкова учениците разказаха защо харестват училището и с какво то е по-различно от останалите. Селин Абгьова разказа историята си как се е преместила в училището и как всички ученици са я приели добросърдечно. „Учениците ме накараха да се чувствам като у дома“, заяви още тя.

Ръководството и учениците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София благодариха на кмета на София и на нейния екип за топлото посрещане и я поканиха да гостува в училището. Йорданка Фандъкова благодари за поканата и предложи на ръководството бъдещи инициативи на Столичната община, в които може да вземе участие и училището.

Facebook
Twitter
LinkedIn