Учениците с профил „Биология“ от единадесети и дванадесети клас посетиха Военномедицинската академия (ВМА) в София в Дните на отворени врати за кариерно развитие. Те се запознаха с перспективите на професиите „военен лекар“ и „военна медицинска сестра“.

„Радвам се, че виждам толкова много блестящи погледи срещу мен. Ние търсим млади и амбициозни хора, които гледат надалеч в бъдещето, които се интересуват да бъдат най-добрите и то на световно ниво. Нашата цел не е да се конкурираме с другите болници в България. Ние отдавна сме лидери. Затова и поканихме вас, които представлявате елитните учебни заведения, защото вие сте амбициозни хора, които отговаряте на нашия профил, заяви в приветствието си към учениците началникът на ВМА ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Учениците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София не пропуснаха възможността да задават въпроси по време на презентацията към курсантите, с които да разберат повече за професиите и за обучението, свързано с тях. Към задаването на въпроси се включи учителят по биология от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София Емел Манушева, както и учителят по английски език и управител на училищния комплекс Симо Хаджиев.  

Началникът на ВМА заяви, че се стреми във Висшето училище да бъдат подготвени най-качествените специалисти, с които всеки един ръководител да се гордее.

Учениците посетиха Операционния център, катедрата по „Урология и нефрология“, както и студентските общежития.

С особен интерес те проследиха и демонстрацията по спасяването на ранени при военно-полеви условия.

Учениците поздравиха ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и ръководството на ВМА.

Началникът на ВМА пожела успех на учениците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София и им даде съвет – да бъдат най-добрите специалисти в сферата на своята професионална реализация, да дават най-доброто от себе си и да не бъдат посредствени.

Facebook
Twitter
LinkedIn