Президентът на Българската федерация по таекуондо и вицепрезидентът на European Taekwondo Union Слави Бинев изпрати официално поздравление до Таекуондо клуб „Херея“ за отличното представяне в Държавното първенство по олимпийско таекуондо.

Състезанието се проведе в Ботевград и участие в него взеха 7 ученици от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София, които тренират в клуба Таекуондо клуб „Херея“. Той се помещава на територията на училището. Клубът по таекуондо показва най-високите резултати от всички останали клубове в България.

Златният медал спечели Алейна Башова, която надви всички свои опоненти безапелационно. Сребърни медали спечели Зекерия Севитин, а бронзови – Ана Мария Кирчева, Веселин Танчев, Емил Танчев, Селин Абгьова. Много мъжки срещу своите опоненти се състезава и Андрей Стаменов.

„От името на БФТ, приемете нашите поздравления за отличното ви представяне на най-мащабното до момента Държавното първенство по Таекуондо, което се проведе на 18 и 19 Февруари 2023 г. в Ботевград.  Класирането Ви на първо място в общото класиране е постижение, което заслужава адмирации. То доказва отдадеността ви при изграждането на истински Таекуондо атлети и надяваме се бъдещи успешни личности“, написаха в писмото до Таекуондо клуб „Херея“.

“За нас е чест, че имаме възможността да работим заедно за развитието на Таекуондо, което вярваме е общата ни цел. Уверени сме, че с общи усилия ще успеем да издигнем любимия ни спорт и бойно изкуство в България на нивото, което заслужава – на върха!”, написаха още в писмото до клуба от Българската федерация по таекуондо.

Държавното първенство по таекуондо България се организира от Българската федерация по олимпийско таекундо.

Всичките участници в състезанието от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София бяха подготвени от председателя на „Таекундо клуб Херея“ Ангел Кирчев.

Състезанието се провежда всяка година и в него участие вземат редовно и учениците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София, които винаги се представят на ниво и показват отлични резултати.

Facebook
Twitter
LinkedIn