Ръководство на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София беше гост на официалната вечеря на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. На събитието присъстваха изпълнителния директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София Фарук Ердуран и директора на училището Светла Стефанова.

Гост на гала вечерята беше и началникът на Регионалното управление на образованието към София-град д-р Ваня Кастрева.

От тази година за първи път ЧСУ „ДРУЖБА“ – София е официален член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Изпълнителния директор на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София Фарук Ердуран, директора на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София Светла Стефанова и началника на РУО към София-град Ваня Кастрева

Асоциацията е създадена през 2005 г. и е изключителен представител за Cambridge University Press като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език.

Всички членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България споделят ценностите и модела на работа в Асоциацията. Това до голяма степен се изразява и в дейно участие във всички инициативи организирани в рамките на организацията.

Всяка година Асоциацията на Кеймбридж училищата в България организира цялостна програма от безплатни методически семинари за повишаване квалификацията на преподавателите по английски и немски език.

Учениците от всяко училище, което е член на Асоциацията, ще имат право на достъп до съвременни учебни материали, в престижни състезания и между училищни връзки и възможност за облекчено явяване на изпитите на Университета Кеймбридж – чрез сътрудничеството с езиков и изпитен център.

В организацията членуват 164 от най-елитните училища в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn