Учениците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София се запознаха с начините и условията, по които може да кандидатстват в конкурса  firSTep 2023.

Координаторът на състезанието Емел Манушева проведе срещи с учениците от Началното училище, прогимназиален и гимназиален етап, за да разясни сроковете за кандидатстване, категориите за участие и правилата за конкурса.

Целта на състезанието е учениците да намерят решение на глобален проблем. Именно решението на тези световни проблеми е сред 17-те цели на Организацията на обединените нации (ООН).

Специален гост на презентациите пред учениците беше Селин Абгьова от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София, която миналата година спечели първо място в състезанието.

Регистрацията на кандидатите е от 3 до 19 февруари 2023 година. Тогава на интернет страницата ще бъде публикуван линк, чрез който кандидатите от 3 до 11 клас ще могат да заявят своето участие в надпреварата.

Конкурсът ще се осъществи на 28 и 29 март в ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

Категогориите за участие са три  – „Млади учени и иноватори“, „Социални и хуманитарни науки“, „Енергия, инженерство и околна среда“.

Повече подробности за самия конкурс ще можете да намерите на интернет страницата на училището.

Състезанието firSTep се основава на Проекто-базираното обучение, което е успешно въведено в ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

Facebook
Twitter
LinkedIn