Общо 27 ученици от ЧСУ „ Дружба“ се явиха на държавен зрелостен изпит тази година. От всички положени изпити, общият брой на шестиците е 9, а на петиците – 24. Резултатът от ДЗИ по биология класира ЧСУ „Дружба“ на престижното трето място от всички училища в страната. Резултатите по БЕЛ са показател за изключителен напредък в общата класация.

22-ма ученици избраха английски език за задължителен профилиращ предмет, трима – математика, по един – биология и география.

Двама са отличниците от изпита по български език и литература. С оценка „Много добър“ са други шестима ученици, явили се на същия изпит.

Пет отлични оценки са получени на изпита по английски език, а други 12 ученици са с оценка „Много добър“. 

Отлична оценка (86.50%) има и по математика от общо трима явили се. Средният успех на положилите изпит по този предмет  е „Много добър“ 5.30. 

С отличен резултат се представиха и зрелостниците, явили се на ДЗИ по математика  (по желание).д

От създаването му, през 1999г., средно образование в ЧСУ „Дружба“ са завършили общо 533 ученици. Интензивното изучаване на английски език в прогимназиален етап, с последващо профилиране в природо-математически дисциплини в гимназиален етап, дава отлична подготовка на учениците и възможност за продължаване на обучението в престижни чуждестранни  университети.