Учениците от 12 клас от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София организират благотворителен Коледен базар в помощ на 18-годишната Елена Маркова, която се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък. Момичето страда от рядкото заболяване апластична анемия. Необходими са и средства за закупуването на лекарство след трансплантацията на стойност 20 хиляди лева.

Дванайсетокласниците се ангажираха да организират благотворителен Коледен базар и да съберат средства за операцията и лечението на Елена Маркова. Това ще се случи на 19.12.2022 г. от 9 часа сутринта в кафетерията в сградата на училището. Поканени са всички родители от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София и от ЧДГ „ДРУЖБА“ – София.

Учениците са подготвили много вкусни и атрактивни изненади за всеки, решил да помогне на 18-годишното момиче от Гоце Делчев.

За гостите на базара ще има чийзкейк с био продукти, приготвен от един от най-големите майстори в София, както и веган сладкиш и био орехи.

Един от най-известните майстори на традиционната баница в ж. к. „Обеля“ , пред чийто магазин всяка сутрин се извива дълга опашка от клиенти, също ще се включи в благотворителния базар.

По идея на дванадесетокласниците на събитието ще се продават и екзотичните чий кюфтета.

Посетителите на базара ще могат да опитат турско кафе и турски чай. На събитието ще се предлага и къносване на ръце.

Гофрети с всякакви видове сладка и още много, много изненади очакват всеки желаещ да помогне на Елена Маркова на Коледния базар на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

На събитието ще има и кутии за дарения, специално приготвени от учениците.

Дванадесетокласниците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София приканват всеки, който има възможност и желание, да се включи в дарителската кампания.  Дарения могат да бъдат направени и по банков път.

Банкова сметка:

IBAN: BG70FINV91501017650989

BIC: FINVBGSF

Титуляр на сметката е Елена Любомирова Маркова.

Facebook
Twitter
LinkedIn