Учениците от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София се предствавиха отлично на престижното състезание The World Scholar‘s Cup. Тридесет и пет ученици от училището спечелиха златни и сребърни медали в регионалния кръг на едно от най-реномираните международни състезания по английски език. Те се състезаваха срещу 320 ученици от 13 различни училища в България и се представиха блестящо, като показаха отлични знания по английски език и още много други умения и способности.

Състезанието се проведе в два поредни дни. В първия ден учениците дебатираха на отбори по различни социални теми. След това те се включиха в писането на есе в различни категории – изкуство, история, литература, музика, наука и социални технологии. Учениците отговаряха и на различни тестови въпроси, като успешно демонстрираха положените знания и умения за четене на английски език.

Вторият ден от състезанието беше свръзан с категориите Scholar’s Bowl, където учениците отговаряха на различни въпроси, и Scholar’s Show, където учениците се включиха с разнообразни танци и показаха много таланти и умения.

ЧСУ „ДРУЖБА“ – София се отличи специално и в категорията за малки ученици – Салих Юртсевер и Ариф Хаджиев от 5. клас от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София спечелиха трето място в категорията Scholar’s Bowl.

World Scholar‘s Cup е международно състезание по дебати и творческо писане на английски език, в което ЧСУ „ДРУЖБА“ – София участва всяка година. Състезанието се състои от няколко различни кръга.

Следващият кръг на международното състезание е в чужбина, където състезателите, които са квалифицирани, ще имат възможността да покажат своите знания и умения.

Facebook
Twitter
LinkedIn